Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ένας αλλιώτικος Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα πολύ νιάτα του: Το 1959 στο ξεκίνημα του και το 1970 ως ατίθασος μοτοσυκλετιστής

Το 1970 αμέσως μετά τον θρίαμβο και την καθιέρωση του με τον ρόλο του Σάντανς Κιντ, έκανε έναν τολμηρό ρόλο στο φιλμ "Little Fauss and Big Halsy" το 1970 που δεν του πολυβγήκε

Ο Αμερικανός σταρ Robert Redford μπορεί πλέον να μην παίζει εδώ και περίπου πέντε χρόνια και λείπει στους θαυμαστές του, ωστόσο παραμένει μία μεγάλη, υπολογίσιμη δύναμη στo Χόλιγουντ.


 

Στα 87 του χρόνια σήμερα, ο αλλοτινός γόης, ηθοποιός όχι των εξάρσεων και ένας περισσότερο εσωτερικός καλλιτέχνης και συνάμα πολύ καλός σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Ρέντφορντ είχε παίξει και έναν τολμηρό ρόλο ενός γυναικά, ατίθασου μοτοσυκλετιστή σε μία ταινία, από τις λιγότερο γνωστές και επιτυχημένες του που παλιότερα είχε παιχθεί στην Ελληνική κρατική τηλεόραση. Ο λόγος για το "Little Fauss and Big Halsy", σε σκηνοθεσία του Sidney J. Furie και σενάριο Charles K. Eastman, ταινία που είχε ντεμπουτάρει στα Αμερικανικά σινεμά τον Οκτώβριο του 1970. 


 Ο Ρέντφορντ νέος και πολύ γοητευτικός ως Big Halsy.

Από την ταινία αυτή όπου πλάι στον Robert Redford (στο απόγειο του με φρέσκια την μεγάλη επιτυχία που τον καθιέρωσε 1 χρόνο πριν το 1969, «Οι Δύο Ληστές»), έπαιζαν ο Michael J. Pollard, το μοντέλο και ηθοποιός Lauren Hutton (κάτω φωτ.), και οι Noah Beery, Jr. και Lucille Benson.


 

Ο θρύλος Johnny Cash είχε συμβάλλει τα μέγιστα στο δυσεύρετο σήμερα, σάουντρακ της ταινίας με τα τραγούδια του. Το σάουντρακ περιελάμβανε και κομμάτια των Carl Perkins και Bob Dylan.Το βασικό τραγούδι τίτλων "The Ballad of Little Fauss and Big Halsy", γραμμένο από τον Perkins, είχε προταθεί για Golden Globe -Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού. Ο ρόλος της Rita Nebraska που υποδύθηκε η πολύ όμορφη Lauren Hutton, είχε αρχικά προσφερθεί στην Grace Slick.

Το φιλμ "Little Fauss and Big Halsy" θεωρείται πάντως σήμερα μία καλτ ταινία που αποπνέει και το πνεύμα ελευθεριότητας και επαναστατικότητας της εποχής του τέλους του ’60, αρχές του ’70. 

Βέβαια κριτικοί της εποχής όπως η φημισμένη για την σκληρότητα της, Πολίν Καέλ δεν ήταν καθόλου ευγενής στα όσα έγραψε για την συγκεκριμένη εμφάνιση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.


 

*Τέλος στη σελίδα Classic Hollywood στο facebook, βρήκαμε αναρτημένη μία σπάνια και τόσο ωραία φωτ. του νεότατου Ρέντφορντ από το μακρινό 1959 όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου