Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Η 80χρονη σταρ Τζέιν Φόντα πήγε στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα - Προβλήθηκε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, “Jane Fonda in Five Acts”

Η ηθοποιός έδωσε δυναμικό παρών & στη διαμαρτυρία Women´s March Rally για τον σεβασμό των γυναικών που έγινε στο Sundance - Για τον Τραμπ, είπε πως είναι ένας άνθρωπος με αρνητική ενέργεια


H αεικίνητη 80 ετών πλέον σούπερ σταρ Τζέιν Φόντα είχε την τιμητική της το Σάββατο 20/1/2018 στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα των ΗΠΑ, όπου επικεφαλής είναι ο καλός της φίλος και συνάδελφος Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Στο Φεστιβάλ που ολοκληρώθηκε στις 28/1 (η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/1 το βράδυ), στην πανέμορφη, χιονισμένη πολιτεία της Γιούτα, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Jane Fonda in Five Acts”, ένα πορτρέτο σε βάθος, της movie star και ακτιβίστριας Τζέιν Φόντα σε σκηνοθεσία της Suzan Lacy.
H Lacy, όπως έγραψε το variety.com, πήρε συνεντεύξεις από την αειθαλή Fonda πολλές φορές καθώς και από τον Robert Redford, τους πρώην συζύγους της σταρ (είχε παντρευτεί και τον Tεντ Tέρνερ του CNN) και τα παιδιά της. 


Ο γοητευτικός γιος της Τζέιν Φόντα, o 44χρονος επίσης ηθοποιός Troy Garity τη συνόδεψε έως το Σάντανς όπου η Τζέιν Φόντα εμφανίστηκε κομψότατη και με ένα καουμπόικο καπέλο! Μάλιστα η δυναμική σταρ, κόρη του παλιού κινηματογραφικού θρύλου Χένρι Φόντα, συμμετείχε και μίλησε στη διαμαρτυρία Women´s Respect Rally το Σάββατο 20/1 το πρωί στο Park City της Γιούτα. Στη φωτ. από το justjared.com, εικονίζονται η Φόντα και η νεαρή μαύρη ηθοποιός Tessa Thompson του «Thor Ragnarok» & ο μαύρος τραγουδιστής και συνθέτης Common


Μιλώντας στο Variety για την ταινία “Jane Fonda in Five Acts” που θα προβληθεί στο δίκτυο HBO αργότερα μέσα στη χρονιά, η Τζέιν Φόντα ρωτήθηκε αν συμφωνούσε με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ και απήντησε πως "είχα ήδη γράψει ένα βιβλίο, έτσι ήμουν συνηθισμένη να μιλάω για τη ζωή μου. Ήξερα την Susan Lacy από το “American Masters.” Δεν ήξερα ότι ήταν σκηνοθέτιδα και όταν είδα το ντοκιμαντέρ που έκανε για τον παραγωγό David Geffen, εντυπωσιάστηκα, ήταν πολύ καλό".
Στο ερώτημα του έγκυρου Variety, αν ήταν νευρική με το να θυμηθεί στιγμές & εμπειρίες της πολυτάραχης ζωής της και να επισκεφθεί μέρη του παρελθόντος, αποκάλυψε τα εξής:
«Το πιο σημαντικό μέρος που πήγαμε για χάρη του φιλμ και δεν είχα ξαναπάει ήταν ο τάφος της μητέρας μου, στο Ogdensburg, της Νέας Υόρκης. Ήταν μία πολύ φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή για μένα. Είχα θέματα με την μητέρα μου και μου πήρε πολύ χρόνο να συμβιβαστώ μαζί της, να την αγαπήσω και να την συγχωρήσω. Η μητέρα μου αυτοκτόνησε όταν εγώ ήμουν 12».


Η φωτ. της Φόντα και της σκηνοθέτιδας Suzan Lacy είναι από το variety.com, ενώ δίνουν συνέντευξη στο συγκεκριμένο Μέσο ενημέρωσης, στο Φεστιβάλ του Sundance.
Όσο για την εμπειρία του να βλέπει ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή της, η Τζέιν Φόντα τόνισε ότι ήταν πραγματικά δύσκολο και σκληρό. "Η σκηνοθέτις Susan Lacy δεν μου χαρίστηκε και μίλησε για θέματα πολύ δύσκολα που με αφορούν σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Και μετά να βλέπεις τα παιδιά σου να μιλούν για σένα την ίδια, ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία", είπε η Τζέιν Φόντα στο Variety.

Ακόμα ρωτήθηκε και για τον Πρόεδρο Τραμπ και μίλησε ευθέως και χωρίς περιστροφές στο Αμερικάνικο Μέσο ενημέρωσης Variety:

«Ο πιο άμεσος φόβος μου είναι ότι η δημοκρατία κινδυνεύει να φύγει από μας, από τα χέρια μας. Ωστόσο όπως πρόσφατα ειπώθηκε για τον Τραμπ, “Hes totally negative energyEίναι ένας άνθρωπος με εντελώς αρνητική ενέργεια».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ (Μέλος ΕΣΗΕΠΗΝ) – Το άρθρο σε μία πρώτη μορφή αναρτήθηκε από τον γράφοντα στο ενημερωτικό portal thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου