Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

H 40χρονη κούκλα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν του «Zero Dark Thirty» και της «Miss Sloane» είναι σαρωτική στο «Molly’s Game», τον καλύτερο ρόλο της τα τελευταία χρόνια

Το φιλμ προβάλλεται για δεύτερη εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε - Πλάι στην Τσαστέιν παίζουν οι Κέβιν Κόστνερ και Ίντρις Έλμπα


Μπορεί να κρατά λίγο παραπάνω σε διάρκεια και στο πρώτο του μέρος κυριολεκτικά να σε «σφυροκοπά» ακόμη και με τεχνικές του παιχνιδιού πόκερ και με ακατάπαυστους διαλόγους, ωστόσο το φιλμ «Molly’s Game» (διανομή από την Tanweer) που είναι η 1η σκηνοθετική προσπάθεια του διάσημου και βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου Άαρον Σόρκιν κερδίζει τον θεατή και ειδικά προς το τέλος στην εξαιρετική σκηνή της Τζέσικα Τσαστέιν που ερμηνεύει το υπαρκτό πρόσωπο Μόλι Μπλουμ, με τον ψυχολόγο πατέρα της (στο ρόλο ο 63χρονος Κέβιν Κόστνερ) βγάζει και γνήσια συγκίνηση.



Οι λάτρεις παιχνιδιών τακτικής, τύχης και μυαλού όπως το πόκερ θα δουν σίγουρα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την ταινία ενώ για εμάς τους υπόλοιπους, μένουμε με ανοικτό το στόμα, με το πάθος ορισμένων παικτών να «ρεφάρουν» φτάνοντας στο σημείο να μένουν δύο μερόνυχτα άυπνοι και χάνοντας μία περιουσία, με τα ποσά που παίζονται στα «ιδιωτικά» αυτά χαρτοπαικτικά πάρτι και λέσχες (και τελευταία και στον διαδικτυακό τζόγο) ενώ δεν λείπουν και «χαριτωμένες» αποκαλύψεις όπως ότι σε ορισμένα καζίνο και λέσχες οι υπεύθυνοι αρωματίζουν μέσω των κλιματιστικών, με ειδικά αρώματα τους χώρους που «ριλαξάρουν» τους πελάτες και τους κάνουν να θέλουν να παίξουν περισσότερο!

Με 2 υποψηφιότητες στις 75ες Golden Globes – Χρυσές Σφαίρες, για την εξαιρετική ερμηνεία της 40χρονης κούκλας Τζέσικα Τσαστέιν και για το σενάριο του Σόρκιν, το φιλμ «Molly’s Game» ενδεχομένως να έχει καλή τύχη και στα Όσκαρ (στις 23/1 οι υποψηφιότητες). Μας άρεσε και το μήνυμα που πέρασε ο δικαστής στο τέλος, ο 45χρονος Βρετανός Ίντρις Έλμπα είναι πειστικότατος, διορατικός και ανθρώπινος ως ο δικηγόρος της Μόλι, ο Κόστνερ αν είχε μία ακόμη δυνατή σκηνή θ’ έκλεβε την παράσταση ενώ ο θεατής συμπάσχει στο τέλος με την ηρωίδα ιδιαίτερα από το σημείο που η Μόλι δέχεται μία σκληρή, βίαιη επίθεση από έναν ογκώδη μαφιόζο που την ληστεύει, την γρονθοκοπεί και της βάζει το όπλο στον κρόταφο.



Η Μόλι Μπλουμ, μ’ ένα όνομα από ηρωίδα του Ιρλανδού Τζέιμς Τζόις, ένα καταπιεσμένο παιδί που ήταν αθλήτρια του χειμερινού σκι και όνειρα να σπουδάσει νομική στο Χάρβαρντ, βρέθηκε από τα 22 της χρόνια και μετά ν’ οργανώνει παιχνίδια πόκερ, έβγαλε λεφτά, έζησε λάμψη και χλιδή, προσπάθησε να μην παρανομήσει αλλά μάταια, έπεσε στα ναρκωτικά, έμεινε άφραγκη και μόνο με το όνομα της ως προσωπική περιουσία, έπεσε αλλά όπως έχει πει και ο Τσώρτσιλ και το επικαλείται και η Μόλι στην ταινία, το θέμα είναι στις αποτυχίες μας να χαμογελάμε και να μπορούμε να προχωράμε.


Το «Molly’s Game» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα από 11/1 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη στην βραδινή προβολή των 21.30. Επίσης παίζεται για 2η εβδομάδα και στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, στην προβολή των 22.50.

Την 1η εβδομάδα προβολής του πανελλαδικά το «Molly’s Game» ξεπέρασε τα 20.000 εισιτήρια ενώ στις ΗΠΑ κοντεύει σε εισπράξεις τα 17 εκατομμύρια δολάρια.

*Ο Άαρον Σόρκιν είναι υποψήφιος από το Directors Guild of America - Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης. Η απονομή θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2018.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ (Μέλος ΕΣΗΕΠΗΝ) - Το άρθρο πρωτοανέβηκε από τον γράφοντα στο thebest.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου